Montag, 17. Januar 2011

30 hodin v Berline

nejprve dve veci, ktere jsem minule zcela zapomnela zminit


  • mame doma nove kocicku! jmeno este nema, u me v pokoji se ji rika proste tiger, protoze tak vypada-- a jak sme se k ni dostali? to mel takhle jednou steve (spolubydlici) narozeniny a johannu napadlo poridit mu kocku. tak ji tu ted mame. s johannou sme se na ni tesili strasne moc a dosly sme k nazoru, ze kdyby se stevovi nelibila, ze aspon my dve budeme mit radost. nastesti vse dobre dopadlo a na nadseni jsme vsichni tri. nejoblibenejsi jeji predmet je moje tiskarna v chodu - u ty dokaze sedet fascinovane a jen zirat. rada sedava pod moji "palmou" a nejcastejsi misto pobytu je kuchyn - asi pro pripad, ze by nastala moznost, ze by dostala neco k jidlu :D takze proste super prirustek do domacnosti! splnil se mi se mit doma kocku! :)
  • za druhe, kdo jste nevideli puvodni TRON z osumdesatek, tak se na nej kouknete - je to pecka!

a ted uz konecne k jadru tohoto blogu, ktery postihne domu od soboty odpoledne po nedeli vecer, dobu co jsem nebyla doma a co se toho stalo strasne moc!
zacalo to nevinne - veceri u leovejch rodicu - davam jim plus, maj barak plnej knizek o umeni. dobre, neni to to jediny, co je tam a na nich super, ale znate me, ne? :) kazdopadne moc mily a bez faux pas. jen muzete mi nekdo vysvetlit, proc takovy veci, jako prvni predstavovani rodicum musim zazivat zrovna v nemecku?? :D 
mno, dale to zacalo nabirat obratky - jeli sme vyzvednout Zdendu na Hbf - prijel se na Berlin podivat az z dalekych Drazdan -- a aby mu berlin neprisel nudnej, tak sme ho vyzvedli u Brandenburger Tor krasnym nablejskanym autickem, ktery sme nasledne odstavili doma a vydali se do centra na lov piva-- na doporuceni Thomase objevena uzasna ulice - Weserstr. kousek od Hermannplatzu, jedna mila hospudka vedle druhy. tak sme se v jedny uhnizdili a dockali prichodu Thomase a jeho kamose, kterej btw. studuje kunstgeschichte na FU - to je ale nahodicka! prima posezeni, jeste vymena lokalu a pak hura domu na kute-- 











v nedeli po vydatne snidani jsme se vydali na Teufelsberg,  puvodni nejen americkej radar--misto, ktery je dneska v troskach, polorozpadly a opusteny a oficialne nepristupny.(lidi tam ale presto v neskutecnejch kvantech lezou a jsou vyhazovani ochrankou, tou co nas doprovazela:)) a taky se tam oficialne nesmi fotit, zejo. ovsem andreas nejak dohodl, ze by tam delal prohlidky, takze jsme tam byli zcela oficialne. pokud se postesti, tak ja bych tam ty prohlidky delala v cestine. (bylo by to strasne coool!) je to asi nejhustsi misto co sem zatim videla v Berline - neskutecny. do toho nam perfektne vyslo pocasi atd., jen se kouknete na fotky - parada! (vice na picase).
po prohlidce nasledovalo kratke vydechnuti a nasledne mnam mnam korejska vecere a pak jeste prochazka Berlinem - od rasa-luxemburg platzu, po oranienstr. s navstevou Tacheles, kde sem i ja byla poprve (ano jak se rika, je to nechutne komercni. absolutne uz to nema toho ducha, co to asi melo driv), pak po Friedrichstr. a najednou sme byli u Bundestagu a holocaust denkmalu, kde sme se navzajem kapanek mezi panelama ztratili a pak hura na potsdamerplatz -- absolutne sem netusila, ze se tohle da obsahnout pesky a ze je to vsechno tak strasne blizko, no ponauceni pro priste :) dali jsme si posledni spolecnou fotku, rozloucili s leem, se zdendou este prosli kulturforum, kolem 11 dorazili na Hbf, rozloucili se a teprve pak nasledoval muj navrat domu. po neskutecne vyzivnejch 30-ti hodinach! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen