Mittwoch, 30. März 2011

ceske sci-fi, anderle, barvicky a TBC-zapomenute misto!

opet se hlasim z toho velkeho mesta od B! porad to tu zije, porad je co sdelovat-- dneska prichazi nadilka z ruznych koutu --

nejprve zacneme u starych ceskych filmu, na ktere se dostanu diky CC -- tentokrat to byl
film Konec srpna v hotelu Ozon -- asi jedinej apokalyptickej sci-fi film, co se da v cesky produkci najit. ze sedesatejch let. banda holek, co jiz nezazila "normalni svet" pred vybuchem atomove bomby v cele s "starou" - pametnici - hledaji dalsi lidi. mlady holky uz se chovaj spis jak zvirata nez jako lidi. Po dlouhy dobe narazej na staryho pana, co zije v hotelu Ozon, coz je pro starou prijemna vzpominka. ale onemocni a zemre. A jeji banda se zachova opravdu jak zvirectvo--
dost depresivni zazitek, ale rozhodne raritka, co stoji za to videt. ale na genialitu Dona Gia to opravdu nemelo :)

ted jen vsuvka - poznamka k mym sloupkum -- po dlouhem zjistovani mi bylo sdeleno, ze Landeszetung Prag nelze zakoupit nikde, krome jednoho mista v Brne (tak proc to ma v nazvu Prahu??!!). distribuuje se pouze pro predplatitele. Me ale poskytuji noviny jako pdf-ko. Kdo by mel zajem si pocist v nemeckych novinach (uprimne, ne moc zabavnych ;D), tak piste mail a ja preposlu. Jinac drzte palce, dalsim tematem budou Berlinane a jejich psi a ja zatim trpim dojmem, ze sem tu jeste zadneho psa nepotkala - haahaaaaa!




Dalsim, tentokrat velkym zazitkem bylo, ze jsem se smela ucastnit vyberu del Anderleho na vystavu, co se bude konat na ty nasi uzasny ambasade od Machonivejch.. U pana Rampoldta v galerii, ktera se nachazi v krasnym starym baraku v Charlottenburgu, jsme stravily nekolik hodin-- spolu s pani, co ma v CC nastarosti vystavy. Pan Rampoldt dostal sbirku asi 60 Anderleho grafik a uz asi 40 mel. Predpripravil vyber, co by si tak na vystavu predstavoval-- pekny, ale hezky sme mu to se simonou pekne prevoraly. Zvlastnim zpusobem, ze nas vzdycky napadaly stejny veci a stejny grafiky jsme povazovaly za uzasny :) to se mi libilo, tak sme na pana Rampoldta (to jmeno se mi desne libi, chichi) byly dve a postupne byl svolnejsi a svolnejsi ze sveho prvotniho konceptu ustoupit. Tak sem zvedava, jak to nakonec dopadne - mela bych bejt i u definitivniho vyberu a instalace - juhuuuuuuuu!




dalsi velkou udalosti posledniho tydne bylo berlinske pomerne nove Computerspielemuseum -- ze byste to do me nerekli? ja sama taky ne, nebojte. jen plnim sny nejblizsim :) nakonec to byla sranda, dozvedela sem se zas neco novyho z jinyho oboru a co bylo nej? maj tam jednu hru, kde kdyz se neco nepovede, tak te to fyzicky ztresta - teplem, elektrickym vybojem nebo gumovou hadickou - cilem je neucuknout, coz podle me s lidskejma reflexama nejde :) vsak se sami kouknete, co je to zac: http://www.painstation.de/



jeste kulturni vlozka pred zaverecnou bombou - Agathe Snow v Deutsche Guggenheim - kolaze fotek z dovolenejch - jinak to nepusobi. jen v kapanek vetsich dimenzich :) proste zbesila vystava zamerena na kolaze a objekty vytvorene ze vzpominek na navstevy ruznych turistickych mist-- zezacatku mi to prislo blby, ale odchazela sem s pocitem, ze me to vlastne bavilo a ze zas tak zly to nebylo. rekneme ze low-budget a zaroven low-art umeni.. kdyz ale na tu hru pristoupite, tak si zazijete pekny vejlety, pekne, hmmm, BAREVNY!!







a ted prichazi nejvetsi pecka--
obrovitanska tuberacka ozdravovna tesne za berlinem v Beelitz postavena tesne po 1900 - temer v troskach.
spousta info na: http://www.beelitzer-heilstaetten.de/. par obrazku focenejch iphonem, takze kvalita neni zas tak uzasna, a neni jich tolik, zacali sme fotit pozde, spousta veci jen v me mysli zustalo, na:


https://picasaweb.google.com/sim.binko/Beelitz?authkey=Gv1sRgCPLIwdGd4bTdVQ&feat=directlink .
jednak bylo pocasi jak stvoreny na prochazeni se po tech obrovskejch pozemcich, kde se to nachazi a i v tech baracich to slunicko tvorilo skvelou atmosferu. Jednak mistnosti jak tovarni haly, kde asi byvalo nejake technicke zazemi, jednak vyslovene nemocnicni saly a pak spooousta pokoju. ale tehda, to se jeste stavelo poradne a krasne. takovy luxusni bydleni by z oho ted mohlo bejt a oni to nechaj zchatrat-- proste lepsi jak teufelsberg, melo to ten punc totalniho osameni, nikdo nikde. parada nachazet ruzny terasy, na ktery pere slunicko, vylizt na strechu, kde si vesele rostou stromy a vypada to tam jak v lese-- o tom miste by se dalo psat hodiny, ale je cas jit spat, pratele!

tak tedy jeste par fotek na dobrou noc:












Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen