Dienstag, 7. Dezember 2010

dalsi neuigkeiten z berlina--

mili zlati,

v poslednich par dnech se nedeje nic moc zajimavyho, nebot muj zicot se toci kolem parlere a premyslovskejch hrobek ve sv. vitu-- uz v nich jsem az po krk;)

ale i presto - v patek v nasi galerii probehla nase posledni vernisaz-- tentokrat docela dost povedena vystava tri umelcu zabyvajicich se svym zpusobem malbou - lepereceno spis jejich dilo ma neco spolecneho s malbou. dohromady to tam tvori peknej celek. jen na vernisaz krome umelcu a jejich kamosu moc lidi nedorazilo-- ne ze bych se lidem v tom mrazu divila, ze se jim nechce nikam vylejzat-- ani me se tam ukrutne nechtelo - s rymou jak tram a utahana jak kote-- ale nakonec to bylo fajn a i dobrej svarak se podaval-- nakonec dorazili i dva polsti kamaradi pauliny a thomas se spolubydlicim-- no o zabavu bylo postarano - muj utek brzo domu nevysel, a tak sem s nima skoncila v hospode, kde doslo i na polsky pisnicky a zmrsenou helenku vondrackovou, kterou dotycny kamarad udajne zboznuje (ooo, boooze)-- ale zabava rozhodne byla! a v planu s thomasem vyrazit na Soulage do martin-gropius-bau -- jen co skonci parlerovske sileni, hura na nej!! a uzasne sme se shodli na tom, jak byla vyborna ta vystava moholy-nagyho-- jsem rada, ze jsem nebyla jedina (s klimesovou a vaskem) unesena :) no ale pak uz sem radeji utikala domu - prilis casto padalo slovo kumpelnest 3000, a to zavanelo prilis dlouhou noci-- a taky ze ano, jak bylo ex post zjisteno.

no a v sobotu na to zase trada do galerie - aspon jsem nemrzla jako obvykle, po patku se muselo vytrit, umejt sklenicky a uvest to tam do solidniho stavu-- ale pro koho, kdyz nikdo neprisel??
byla sem za to ale odmenena ooooooooooobrovskou (to kdyz rikam oooooooooooobrovskou, tak taky myslim oooooooooooobrovskou!!) pizzou, ktera se zda pro dva nesnezitelna - ano, az neco takovyho budete mit pred sebou, tak neuzavirejte sazky, za to jako snite :D

a nedelni odpoledne - hamburgerbahnhof a silena vystava SOMA-- uz sem o tom predtim slysela a cetla a cekala sem fakt nakou silenou bombu - misto toho par zveriny pobihajici za ohradou, poveseny kanarci, pobyhajici mysky v labyrintu (lepereceno spici v miste, kam neni videt), zmrazeny mochomurky a sobi moc-- a je tak-- zadny vetsi psycho -- zklamani - cekala jsem poradny kyc! neco jeste nepredstavitelnejsiho! samozrejme ze sem necekala "umeni", ale proste jen extrem-- a ten neprisel -- uz sem dnesni spolecnosti asi nejak otupela-- a na strankach inzerujou moznost prespani uprostred toho -- v pokojiku uprostred s veskerym luxusem (a pachem zvirat)-- ano za 1000 ecek-- hahahaha! sem zvedava, kdo toho vyuziva-- kdyby radeji nabizeli prespani za dvacku pod mochomurkou-- ale ani tak by me po zhlednuti nenalakali.
daleko vic nas bavila druha cast - ta stala/stalejsi v ty casti, kde bejvaly koleje-- uz sem ji predtim jednou videla, ale opakovaji matka moudrosti, ne? pruchod do ty casti a la pruchod v metru jeste stale neztratil muj obdiv - je proste cooool!! a u vystvavenych del me leo znovu a znovu prekvapoval, ze ty pro neznamy jmena zna a neco o nich vi!! like it!! takze to nakonec bylo i  prinosny!:)

mno a zbytek dne stravenych v posteli s tunou clankou o parlerovic klukovi-- spannend-- a trochu me zachvacovala bezradnost -- höavne kvuli ty nemcine - ne ze bych tomu nerozumnela, ale jak to ma clovek pretlumocit dal?? uvidime uvidime, jak to dopadne-- po vcerejsim "soustredeni" ve Stabi vznikl kus prezentace a dneska dalsi - uz to vypada nadejneji -- proste k tem super nakresum a obrazkum budu cist citaty, ne?:) jen jsem to dneska chtela jit zkonzultovat, ale mileho maxe jsem nezastihla, a to jsem mu psala, ze bych se stavila-- achjooooo-- sem se tesila na nazor-- no tak se ho holt dozvim asi az v patek--
ted se musim vrhnout na pripravu referatu na ctvrtek o architektovi pamatniku holocaustu - viva la wikipedia! to nebude tak narocny, za a) kratsi, za b) neodborny, za c) pred auslandstudentama-- ale i tak je to v jednom tejdni, lepereceno ve dvou dnech narez - uz mi z toho peni mozek - a proto pisu tenhle blog!

jo a jeste par poznamek - poprve v zivote sem nevidela zadnyho mikulase 5.12. vecer na ulici -- nemci o tolik prichazej, vubec to nema tu atmosku-- a rikam si, ze si asi budu muset koupit naky ozdobicky na moji domaci kytku-- ale jinak sou nemci frajeri: potkala sem sanitaky v santaclausovskejch cepicich - myslim, ze kdyby pro me prijeli, tak omdlim este jednou! a ze sem videla dalkovej autobus, kterej ridil chlapek v komplet santa clausovskym munduru vcetne mohutnejch vousisek snad ani komentovat nebudu:D

a nakonec jen moudro, ktere jsem na sobe vypozorovala:
jit do knihovny na jednu hodku je stejny, jako jit na jedno pivo - stejne to skonci na sesti!

timto se s vami loucim a brzy na videnou!!

p.s. dosla sem k nazoru, ze bych mohla stridat jazyky blogu - jednou cesky a jednou nemecky -- vzdyt kdyz nemci muzou pouzivat google translate, proc by cesi nevladnouci nemcinou, nemohli, ze? :) a nebojte, francouzsky to ani zkouset nebudu :D

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen