Montag, 13. Dezember 2010

gulas krokety a brokolice--

tak zas ubehlo par dni a opet par veci, co stojej za to vyrvat svetu--
jen jeste tentokrat neplnim predsevzeti psani v nemcine - mozna si to zkusim dat jako novorocni predsevzeti a bude to fungovat lip - kdo vi!

mozna by bylo vhodne se vyjadrit k tak zahadnemu nadpisu dnesniho blogu - neni na nem vlastne vubec nic zvlastniho. tedy alespon podle nemeckych stravovacich navyku. toto je kombinace, kterou zcela legalne sezenete v menze FU Berlin - timto ji delam reklamu. ted to asi vyznelo jako kritika, ale ne - je vyborna - kam se hrabou cesky menzy! jen ty kombinace jidel a priloh jsou obcas velice zajimave-- vetsinou je to tak, ze je jedno jidlo a k tomu na vyber z cca peti ruznych priloh (nebyl to pripad vyse zminovaneho gulase) -  zajimave ovsem je, ze mnohdy ani jedna z tech peti priloh k tomu jidlu uplne nepasuje :D moje chutove poharky tu tedy celi novym zazitkum!
ps chtela jsem sem dat fotku kombinace gulas krokety brokolice, ale ani google tuto kombinaci nedokazal vyhledat!!


jinak posledni dny nebyly az tak spannend - stale jeste jsem svadela kruty boj s premyslovskymi predky (zadky meli nastesti prilepeny k tem tumbam). koukam, ze se ti premyslovci uz podruhe nabourali do obsahu meho blogu - ano, byli pro me opravdu duleziti-- no nakonec jsem ctvrtecni prezentaci o eisenmanovi zvladla celkem v klidu - (jasne) a strucne, tak, ze jsem nasi hodinu zakoncila prave vcas. jen vam dam radu, az budete na erasmu - nerozhodujte se random, ze nakonec prihodite zabavnou historku -- takhle jsem se jala vypravovat, jak ochranne postriky na holocaust denkmal dodavala ta sama firma (ovsem pod jinym nazvem), co cyklon-b do koncentraku. ze se na to v prubehu stavby prislo a ze tak nakonec holokaust-denkmal ty postriky ziskal zadarmo. mirne jsem se do toho zapletla a doted nevim, jestli to bud posluchaci nepochopili, nebo jim to jako neprislo vubec zajimavy. zda se mi ze oba pripady jsou dost mozny.
kazdopadne jeste tyz den jsem zurive dokoncovala prezentaci premyslovcum-- nevim jestli jsem zminila, ale nasledujici den po neuspesnem pokosu zastihnout maxe v konzultacnich hodinach se mi to podarilo, a tak sem si pripsala na zivotni ucet dalsi uspesne poprve - prvni konzultace v nemeckem jazyce-- taky to byl challange, abyste si jako nemysleli. a porad jeste uhybam od tematu, o kterem sem vlastne ani tolik nechtela psat. zkratme to - po predreferatovem stresu dany akt probehl v naprostem klidu - snad klidnejsi sem nebyla sni pri sebejednodussim referatu v cestine :D a to jak poslouchali? super, mozna mi i rozumneli-- kazdopadne max pak prohlasil, ze to bylo super (jedno, co na tom bylo ci nebylo pravdy) a me spadla skala ze srdce, ze uz to mam za sebou. sem pak vysla ven a chodila sem a usmivala se -- hehe, lidi se divne koukali, jak se nakej blazen v ty kose muze usmivat. to je asi cela storka s premyslovcema. uz se k nim do psani seminarky nebudu vracet, slibuju! nakonec jen muj upgrade nakresu nakyho pana, co se jmenoval Swoboda a jehoz nakres je snad v kazdy publikaci o tomto tematu. ano, tak i v me prezentaci. jen o neco "vymazlenejsi"! ha!


pak sem si  rikala, ze se pujdu konecne teda kouknout po vanocnich darcich a nenapadlo me nic lepsiho nez potsdamer platz. ano, chyba. nic vhodnyho, jen sem si koupila kalhoty. cha cha. takze vanocni darky mozna zas az nekdy jindy-- :D

ze uz mam konecne zacit psat neco zajimavyho? jo? opravdu byste to chteli?

mozna vam spis hodim otazku v plen - kdo pochopil film donnie darko? opravdu to bylo tak, ze se cely dej odehraval ve smyslene realite nemocnou mysli a teprve konec v opravdove realite? doted mi to vrta v hlave-- a nejsem sama.

sobota obligatni pobyt v galerii, pak ovsem luxusni vecer zapocatej luxusnim kebabem. Nada mela narozeniny a tomu odpovidajici wg-party. (he, nojo asi prvni echtovni wg-party in my life--) a bylo pekne, ze sme se tam sesli takova pekna ceska komunita :) bane, ale vetsinu sme neziskali, nemci meli porad navrch :D legendarni byly mashiny pokusny nalepovaci nehty a pocet se kterym prisla a pocet, se kterym odchazela - evidentne ji moc radisti nedelaly :D a nej byl party-kocour emil! no a pak "vejlet" do tresoru - jednoho z pomerne oblibenych berlinskych klubu a rovnou jako VIP - neni nad to mit dobre pra(i)tele :D jako fakz husty prostredi, spravnej a doslovnej underground, poradny tuc tuc- vice foto na http://www.tresorberlin.de/. proste zazitek. jen bych tam asi nechtela bejt sama holka.

no a nasledujici den samozrejme nalezite prolenosen, jak se slusi a patri :) no a najednou pondeli a skola a vecer a ha-- jsme v soucasnosti! prave ujidam ctrnactou cokoladicku adventniho kalendare-- MNAM! uz jen poslednich par dnu v predvanocnim berline! tesim se domu, na maminku, na cukrovi, na kapricka, na kamarady-- ale zaroven se mi odsud vubec nechce! no dobre, tesim se na zasnezenou maticku prahu!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen