Mittwoch, 1. Dezember 2010

vanice uz i v berline!

par letmych poznatku z poslednich nekolika dnu--

1. zcela aktualne: dorazila sem vanice! jeste odpoledne po snehu ani znamky, ale mrzlo tak, ze belel od mrazu asfalt na silnicich-- vecer uz vanice, snehu plno i na zastavkach s-bahnu pod strechou. a opravdu sem si uzivala muj genialni odpoledni napad vzit si boty na podpatku-- k tomu jeste zitra rano me ceka nekolikahodinova prohlidka flughafen tempelhof - to bude v tomto necase mnamka-- kde ze mam oteplovaky a termosku plnou glühweinu? hm, proste nemam.

2. k aktualnimu deni pripojuji dnesni vecer - navsteva berlinskeho divadla! brechtova mutter courage v berliner ensemble-- moc pekne-- divadlo je pekne, dustojne. jen nemci pri kazde zmene jevistni sceny zacnou nepokryte nahlas mluvit. a to scenograficky provedeni bylo vyborny - minimalisticky, jednoduchy, ale ucinny a elegantni. celkove rozhodne hodnoceno kladne!!

3. prisla mi super zprava - daj nam zbytek stypka!! sice nadale nebudu moct rozhazovat, ale snad alespon v lete nezemru hlady-- to mi naprosto zvedlo naladu vcera-- ktera jinak pokulhavala nad ruznymi byrokratickymi a nezabavnymi vecmi.

4. maj tu super on-line databaze obrazku!! pristupny jen pro studenty tady nebo z uni, takze je po roce obrecim, ale skvostny-- vcera jsem jejich prohlizenim stravila vecer a cast noci-- a naprosto jsem se zblaznila do starejch fotek - hlavne do bambiho!! :D
bambi na uteku-- by muybridge



5. v nedeli vystava realstadt v uzasny industrialni hale!! hala s odpustenim jako krava - pro turbiny - a proste ta skvela atmosfera-- dve patra a cely plny navrhu a modelu na prestavbu ruznejch nemeckejch mest -- nebo i velikej model berlina za DDR a podobne -- nebo serie navrhu tunelu - to bylo jedno z nej! nekdy veci sileny, ale zaroven i realizovany a rozumny. mnam. libilo!

für heute ist es schon alles a zitra vzhuru na Tempelhof, do knihovny, do skoly, na latinu!! oujeee--


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen