Sonntag, 1. Mai 2011

gab, tamara a treptower park!

mily denicku,
dlouho jsem te zas nechala odpocivat schovany pod posteli a ani si te nevsimala. urcite se ti po me moc styskalo. me po tobe taky..

(ou, tenhle zacatek asi patri nekam jinam -- tak jeste jednou: )

mili priznivci meho blogu! po dlouhe odmlce se na vas dnes riti smrst informaci z jarniho Berlina!

(jo, to uz zni trochu lip)




vratme se v case na zacatek dubna.. tam, kdy me prijela navstivit prvni dubnova delegace z Cech - Gabina s Tamarou! tramtadadaaaaaa..


holky prijely v sobotu pekne brzo rano, tak jsme pobyt zahajily krasnym rannim schrupnutim. behem dne jsme pak udelaly obligatni turu na Teufelsberg, ktere predchazela prohlidka Olympijskeho stadionu (tentokrat i zevnitr!!) a domu Le Courbusiera. dalsi dny tu holky zazily klasicke toulani po centru a po krasnych jarnich berlinskych ctvrtich, ale jeste s jednim highlightem, ktery jeste ani vy z meho blogu neznate-







TREPTOWER PARK - pamatnik sovetskym hrdinum
park, uprostred ktereho naleznete opravdu megalomansky pojaty pomnik sovetskym hrdinum v druhe svetove valce, kteremu vevodi asi 20ti metrova socha ruskeho vojaka slapajici na svastiku, v jedne ruce drzici male dite a v druhe nebezpecne veliky mec. Celou tuto scenu uvadeji dve obrovske kamenne steny  u kterych kleci dva ne zrovna mali sovetsti vojaci odliti z kovu. Mezi temito dvema "kraji" se jeste nnachazi nespocet bilych monolitu s budovatelskymi reliefy (vlajici Lenin ci jeste kurioznejsi vyjev: cesti sedlaci radostne vitajici sovety na pozadi s mosteckou vezi, orlojem a tynem. jediny relief, u ktereho bylo rozpoznatelne misto deni. SOK! co to dela v Berline??). dalsi perlicka: tento pamatnik stale stoji a je opecovavan udajne proto, ze soveti uzavreli s nemcama smlouvu, ze odtahnou, pokud se nemci o pamatnik budou peclive starat.. ale veru, neco takoveho je dobre ze stoji, uz je to dneska rarita. jen me mrazi, kdyz vidim ty zastupy ruskych turistu valicich se k tomuto ukrytemu pamatniku a nadsene si ho foti. Jeste vic zamrazi, kdyz clovek vidi to mnozstvi kvetin na tomto pamatniku.. to uz mi vstavaj chlupy na zadech!



pak sme s holkama byly na typickem berlinskem blesaku, kde prodavaji opravdu bizarnosti, treba 20 koleckovych kresel na jedne kupe, mely nejlepsi berlinskou zmrzlinu u schlesisches tor, udelaly si fotku ve starem berlinskem foto-automatu a.. jeste jedna novinka - videly jsme interier O´Gehryho banky u Brandenburger Tor - mnam!





vice foto z tohoto prima vikendu na:
https://picasaweb.google.com/sim.binko/OlympiaStadionTreptowerParkO_gehry#

a maem bych zapomnela, ze do tohoto prispevku jeste patri legendarni koncert THE BATTLES v Kreuzberskem Festsaalu (vypada to tam jak v Akropoli v Praze) .. tam holky nesly, musela jsem tam vytahnout nekoho jinyho. ale proste to stalo za to.. slyset skupinu, o ktery ste ani nesnili, ze nekdy uslysite na zivo.. protoze jste nikdy nepredpokladali ze si budete zit v Berline a ze Berlin je strasne cool mesto! ou jeeeeee!
http://www.youtube.com/watch?v=1LLAN29W-4w

ted bude nalsledovat skok do prahy, kteremu venuju cely jeden prispevek!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen