Mittwoch, 18. Mai 2011

velikonoce - narozeniny - GFPS - Anderle - angina

Od posledniho radnyho prispevku uz se toho zase strasne moc stalo, co by stalo za zvecneni. Tak to tedy jiz nebudu dale odkladat a zacnu hnedle ted, jak se rika - s chuti do toho a pul je hotovo!

tak tedy a predevsim, ZACAL LETNI SEMESTR! coz pro prazske publikum, kteremu jiz semestr pomalu ale jiste konci, asi zni zni kapanek absurdne. semestr tu proste mame od pulky dubna do pulky cervence, takze se tu budu jeste chvili potit, a to vyslovene doslova, ze.. no ale seminare mam zajimavy - surrealismus, krestansky umeni ve spanelsku v 16 a 17 stol jednu prednasku a jeste jeden blokovej seminar, kterej bude jednou ve Weimaru na Bauhaus univerzite - ne ze bych se na to netesila :) jo a chodim na badmington - konecne se mi tu plni sen!!

dalsim velkym meznikem byly Velikonoce - oproti puvodnim planum jsem je stravila v Berline a ne v Praze. K teto prilezitosti navstivilo Berlin i nespocet (rozumej 6) mych kamaradu "me" mesto. Strechu nad hlavou u me ziskala ale jen Zuz s Alanem. Tak jsem si zas uzila berlinskeho turisteni od A do Z. ale presto jsme byli i na mistech, pro me neznamych. Andreas nas nalakal, ze spolecne pojedema na Pfaueninsel - "pojedeme tam starickym autobusem, poslednim takovym, co v Berline jezdi, pak pojedem trajektem a na tom ostrove bude spousta pavu a zamecku". Moh by s uspechem pracovat pro nejakou reklamni agenturu. Realita byla trochu jina: jeli jsme normalnim autobusem a este k tomu neskutecne dlouho po uzkejch cestickach, pak nasal privoz, kterej driv nez se rozjel, tak byl na druhym brehu a na ostrove byl zamecek z papundeklu (udajne historicky original) s fake oknama a fake romantickejma zboreninama. Tak trochu kyc. A pavu tam jentak taky moc nebehalo, staci zajit do vojanovejch sadu a clovek jich uvidi petkrat tolik. Ale i presto to byl super vylet! Jen ten starej autobus me trochu zamrzel :)
jo a taky jsme byli spolecne na berlinske plazi, kde je bar a prijemne posezeni na pisku. udelali sme si velkej ceskej piknik v Treptower parku a taky sme objevili obrovskou plochu letiste Tempelhof a konecne vytahli me frisbee. poprve a zatim naposledy. prima vikend od A do Zet.

A ted prichazi, tramtadadadaaaa, velikonocni pondeli a me narozeniny! vyznamny den 2v1 :D zacalo to uz vecerem predchozim, kdy jsme byli s andim, isou, johannou a leem posedet v zehlendorfske hospudce, pokracovalo to rano, kdyz jsem se po probuzeni musela oddat nemeckym velikonocnim zvykum a hledat cokoladova vajicka, ktera johanna se stevem poschovavali po byte. mily o zvyk oproti nasemu triskani, veru! pak nasledoval uzasny narozeninovy vylet od lea na vesnici, do Brandenburgu.. letistatko malinkejch letadylek a nejlepsi divocak ever - doted se oblizuju! Dobry vede, ze maj vesnici od berlina tak blizko :)

v dalsim tydnu vyrizovani zadani tematu bakalarky, klasicky uni a CC kolobeh, o vikendu GFPS-mitgliederversammlung.. vernisaz Jiriho Balcara v Ceskem centru - opravdu povedena vystavka. Jen skoda, ze je to tak rozstrkany po celym CC. Ale rozhodne stoji za videni!


Nasledujici vikend dalsi velice dulezita akce Städtetage Berlin od GFPS - na 4 dny jsem se prestehovala k ostatnim do vychodniho Berlina do Tunnelstr. a uzivala si klasicke GFPS nalady.. byli jsme na reichstagu, meli jsme super stadtralley, na ktere jsem i ja objevila nove veci (a nase skupinka ji vyhrala!! :)), super grilovani, pulnocni zasedani novych vorstandu GFPS a spousta zabavy a novych tvari.. Byla tu i Lucka, takze i mile shledani se "starymi skolami" :D




jeste tesne pred tim jsem se stihla ucastnit finalniho vyberu del na vystavu Anderleho na vystavu na ambasade - jiz v jejich prostorach. Byla jsem u vymysleni "veseciho poradku" a obcas dali i na muj nazor, coz me nemalo potesilo :) vystava mela vernisaz pak v pondeli a se spravenymi svetylky pusobi opravdu perfektne! skvostne! je k videni az do 10. cervna, tak pokud se budete nahodou pohybovat po berline, tak se stavte. vazne neprehanim!






no jo a pak ubehly dva dny, ja se cimdaltimvic tesila na exkurzi do francie, dokonce jsme s leem spravili moje prazdny kolo a bum.. angina! horecka a klasicke priznaky, tak co, hm, jedina moznost k doktorovi. v patek odpoledne to nebylo zrovna nejjednodussi. ale to ovsem byla jeste nejmensi prekazka. po kouknuti se na moji pojisteneckou karticku se osklibli a vyndali paklik formularu, ktery musim vyplnit.. tak sem vyplnovala a vyplnovala a uz jsem si zacinala myslet, ze me to vyplnovani snad vyleci. nacez jsem narazila na polozku, kde se mela udat pojistovna, ktera prebira platby za VZP.. kamen urazu, kdo to am vedet, zejo. no a shodouokolnosti to byla ta nejdulezitejsi polozka. a ve VZP to nebrali a ja si matne vzpominala, ze sme na uni neco kvuli pojisteni vybehavali, ale buhvi co.. kvuli teto polozce jsme jim tam museli nechat pekne tucnou zalohu, aby me vubec osetrili (rozumej rekli mi, co uz davno vi, ze je to angina) a dali mi antibiotika. dalsi hacek - nemohli mi napsat normalni recept, pze tak opet chybela ona pojistovna. tak jsem dostala antibiotika ze supliku, dneska dobiram posledni a doufam, ze uz vsechno bude dobry. kazdopadne me to papirovani docela rozhodilo a predstava, ze by mi bylo jeste hur, nebo ze bych tam byla sama. no proste fuj. a este jsme tam museli min hodinu cekat, nez sem prisla na radu. v nemecku by clovek cekal neco jinyho. no a celkovej efekt to  melo, ze sem se celej vikend valela u lea v posteli, zrusili jsme planovanej vejlet do stetina a misto toho prisli vsichni a koukali jsme na eurovision contest. opravdu dusevni ocista. az sem byla rada, ze se toho cesko neucastni :D

jo a misto dnesniho referatu na seminari a nocniho odjezdu do prahy a nasledne francie trcim v zehlendorfu v posteli..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen